Träna med hund – kläder

Många hundraser kräver mycket motion. Skaffar man en mer krävande hundras kommer man att spendera tid utomhus, varje dag. Det spelar ingen roll om det snöar, regnar eller blåser kallt. Hunden vill ut och leka och träna ändå. Då är det bra att ha slitstarka, bra träningskläder.

När du är ute i skog mark vill man vara varm men ändå låta vara svalkande. Därför behövs det lite mer kvalité och eftertanke i kläderna. Sedan är det bra om jackan eller byxan har lite extra fickor för påsar och godis.
Här finns ett exempel på en jacka som även har en bollutlösare och öglor för kopplet när du behöver båda händerna.

Är du inte ute för att leka eller spåra utan bara vill ta med hunden ut i joggingspåret är det bra att ha några vettiga träningskläder. Dessa finns i de flesta välsorterade sportbutikerna. Tänk på vilka element du kommer att befinna dig i och kläd dig därefter.

Hunden kan också behöva kläder eller utrustning i hårdare väder eller i för mer krävande träningspass. Du kanske behöver införskaffa en vattenavvisande väst till hunden. Alternativt köper du en väst till vovven så den kan bära din vattenflaska eller sina egna leksaker för ytterligare träning och mental hälsa.

För er som tränar i klubbar kan det också vara kul att ha en varm klubbtröja med logga för långa klubbdagar och hemmabruk. Dunken.se har bra exempel, de är värmande samtidigt som den ger tillhörighet och har ett roligt tryck.