Jakthunden

Många av alla de hundraser som finns idag har ursprungligen varit tänkt som jakthundar. Vissa av dessa raser fungerar även nu som jakthund medans andra har blivit mer som sällskapshund. Jakthunden är ett viktig redskap för en jägare och de bygger upp ett speciellt band mellan varandra.

Inför jakten så gäller det att både du och hund är i trim för att ge sig ut för att jaga. Det gäller att träna så båda orkar med långa dagar i skog och mark. Likaväl som du utrustar dig med ett bra jaktställ så gäller det att utrusta hunden med det den behöver. Något som kan vara nödvändigt i vissa lägen är en GPS tracker på hunden så man kan hålla koll var hunden befinner sig i jaktskogen.

Många gånger så följer alltid jakthunden med sin husse eller matte och det blir speciella band mellan dessa. När det inte är jakttider så ska hunden fungera som en familjehund och kunna finna smed på alla upptåg som sker inom familjen. Det kan också vara så att man tävlar i olika hundsporter för att hålla igång fysiken på sin hund.

Att skaffa sig sin första jakthund är en relativt stor sak. Det gäller att vara säker på sin sak och hitta rätt hund. Kolla runt med andra och fundera på om det är den ras som passar bäst för dig och den jakt som du bedriver. I de vissa fall så är valet ganska självklart vilken typ av hund man ska välja. Däremot så är det viktigt att hitta rätt uppfödare och rätt valp som kan bli en bra jakthund.