Människans bästa vän

Att hunden är människans bästa vän har väl knappast undgått någon och bästa vänner dem vårdar man med omsorg, hunden är oss alltid lojala och visst är det väl bara rätt och riktigt att de kan förvänta sig samma lojalitet tillbaka från oss människor.

Att äga en hund

Allt för många hundar omplaceras eller avlivas på grund av ändrade familjeförhållanden och det är så sorgligt när något sådant inträffar. Med det sagt, inte menat att ägarna i fråga inte våndas över att behöva ta ett sådant livsavgörande beslut, men vad kan vi lära oss av detta då?

Har du tid för en hund?

Ett bra sätt att se efter hur mycket fritid man har över är att föra en almanacka under en längre tidsperiod, förslagsvis ett halvår eller en skoltermin. Dokumentera och anteckna alla dina åtaganden i jobb sammanhang och privat och se sedan efter om du har den tid som en hund faktiskt kräver. Kan du avvara 1 till 2 timmar varje dag för motion och stimulans, har du dessutom 20 minuter till för hantering, så som kloklippning, pälsvård, ömhet, lek och bus med mera. Du kommer ganska snart att inse att en hund kräver tid som är minst lika viktig att föra in i almenackan som vilka andra åtaganden som helst.

För en journal- säkerställ att du har tidsmässiga möjligheter

Investera i den utomordentligt välutvecklade Leuchtturm Bullet Journal, med den här journalboken kommer du att kunna få en fantastisk överblick av ditt liv, det har aldrig varit lättare att strukturera upp sin tid och vardag tidigare. Förhoppningsvis kommer den att hjälpa dig att se till att du har eller kan ta dig tid till att ha en hund i ditt liv.

En hund kostar pengar

Livet är oförutsägbart för alla och det är något som vi behöver ta hänsyn till i synnerhet när det gäller att skaffa en hund, hunden lever i regel mellan 8-12 år och det är viktigt att inte bortse från det faktumet. En hund är en känslomässig varelse som likt oss hyser en storportion kärlek till de sina. Innan du skaffar en hund behöver du därför säkerställa att du har dem förutsättningar som ett sådant åtagande kräver, det gäller framförallt ur ett tidsmässigt perspektiv. Men en hund kostar också pengar i form av mat, försäkringar och veterinärkostnader. Den finansiella biten är extra viktig ur det hänseendet att hunden skulle råka bli sjuk eller dylikt, dessutom vill du såklart tillgodose så att hunden har tillgång till bra och kvalitativ mat med mera. Läs mer om vad det kostar att ha en hund på Svenska Kennel Klubben.