Fjällvandra med hund

Om du tycker om att vara ute i naturen och att se fantastiska platser är fjällvandring förmodligen något du kommer uppskatta. Även din hund kommer att få en underbar upplevelse, och tänk vilken härlig känsla för hunden att få vara ute i flera dagar och hela tiden uppleva nya platser och lukter. Innan du sticker iväg till fjällen med hunden i bilen så bör du kolla upp lite information först om sådant som är bra att tänka på under fjällvandringen. Att din hund får gå lös från och med 20 augusti är något som är bra att veta till exempel.

Fjällvandra med hundSova i tält

Under din fjällvandring är det viktigt att du får ordentligt med sömn under natten så att du har energi under dagen. Ett tält kan vara väldigt mysigt och skönt att sova i och har du tänkt sova i tält är det viktigt att välja ett tält som passar dig och dina behov så bra som möjligt. Tänk på att köpa ett som är stort nog att rymma både dig och hunden. För att hitta rätt sort kan du bland annat vända dig till Länna Sport, som erbjuder olika modeller av tält. Där kan man även hitta andra bra saker att ha med sig under vandringen, så som sovsäckar, liggunderlag och ryggsäckar.

Sova i stuga

Har du tänkt sova i en fjällstuga som du hyr är det viktigt att se till att din hund får bo där tillsammans med dig. Om du har planerat att bo i någon av Svenska Turistföreningens stugor kan du kolla kontakta dem först för att ta reda på om de tillåter hundar i rummen. I de flesta fall får husdjur stanna utan extra kostnad, men tänk på att du måste vara ute i tid och boka ditt rum eftersom de flesta stugor har ett begränsat antal hundvänliga rum. Läs mer på Svenska Turistföreningens hemsida.