Aktivera din hund

När man skaffat sig en hund så inser man ganska snabbt att man måste aktivera sin hund på ett eller annat sätt. Alla är vi olika och hunden lika så. Vissa behöver mer aktiviteter än andra hundar och det gäller att hitta något som både passar husse eller matte och hunden.

En hund blir mycket som man präglar den får det den är valp, och att röra på sig behöver vi alla göra så även hunden. Det är ett perfekt sätt att få motion att aktivera hunden och genom att skaffa sig lämpliga produkter för träning och lek. Det finns de som vill tävla i agility eller annat med sin hund, för många kan det räcka med träning hemmavid på gräsmattan. Det är minst lika viktigt att hjärnan får arbeta som med fysisk aktivitet. Genom att få aktivera huvudet också så får man en mycket klokare hund. Det är viktigt att hunden får mental stimulans och många övningar går att göra inomhus.

Bollar och andra saker som kan kastas och hämtas av hunden är populära produkter, dessa kan man aldrig ha för många av som hundägare. De har också en förmåga att försvinna ibland då hunden vill gömma den för sin husse eller matte. Om inte vädret tillåter så kan man aktivera hunden inomhus med lite hjärngymnastik, göm en hundgodis och låt den leta rätt på den inomhus. Det går också att lägga i hundmat i en tom toarulle och kläms igen för att hunden ska få öppna den själv.